top of page

De 5 vanligste feilene folk gjør når de skifter dekk

Når sesongene er i endring er det mange bilister som velger å foreta dekkskiftet selv. Selv om det kan virke som en enkel oppgave, kan noen feil under prosessen føre til komplikasjoner på veien. I dette innlegget går vi gjennom de fem vanligste feilene folk gjør når de skifter dekk, og vil svare på om brekket skal være på når man skifter dekk, hva man må tenke på, og hvor lang tid det faktisk tar å skifte dekk.


skifter dekk


Feil 1: Ukorrekt bruk av brekket

Mange er usikre på om brekket skal være på eller av når man skifter dekk. Svaret er at brekket alltid skal være på når du skifter dekk. Dette er for å sikre at bilen ikke beveger seg under dekkskiftet, noe som kan føre til uhell og skader.


Feil 2: Ujevn stramming av bolter

Når du skrur til boltene, er det viktig at dette gjøres i en stjernemønster-sekvens, slik at du  fordeler trykket jevnt. Hvis boltene strammes i en sirkulær sekvens, kan dette føre til ujevn fordeling av trykk, som igjen kan resultere i skade på dekkene eller felgene.


Feil 3: Feil rekkefølge av dekkskifte

Du skal alltid følge produsentens anbefalinger for å unngå problemer. Når du løfter bilen med en jekk, skal dekkene skiftes en og en, mens du begynner med det diagonalt motsatte dekket hver gang. Dette bidrar til en bedre balanse og forhindrer at bilen tipper.


Feil 4: Ignorerer mønsterdybden

Å sjekke mønsterdybden på dekkene dine er viktig for å sikre at bilen har godt grep på veien, spesielt i våte forhold. Hvis dybden er under minimumsstandard, kan dekkene dine være utrygge og ulovlige å kjøre på.


Feil 5: Underestimerer tiden det tar

Mange bilister underestimerer hvor mye tid det faktisk tar å skifte dekk. Selv om det kan virke raskt, kan det fort ta en til to timer å sikre at arbeidet blir utført riktig. Det er viktig å sette av nok tid slik at du ikke haster deg igjennom og potensielt gjør feil.


Å skifte dekk kan være en grei oppgave hvis du vet hva du gjør. Men hvis du er i tvil, er det alltid best å kontakte profesjonelle. Hos Ringen Bilverksted kan vi hjelpe deg med ditt dekkskift og sikre at det gjøres korrekt og effektivt. Du kan enkelt booke time for dekkskift her.


I tillegg til dekkskift, tilbyr vi en rekke andre tjenester.  Vi er spesialisert på Mercedes og godkjent for alle bilmerker, slik at du kan være sikker på at bilen din er i trygge hender. Vi prioriterer alltid kvalitet og kundetilfredshet, og henter og leverer bilen din hvis det trengs. Kontakt oss i dag for å sikre at din bil har de tryggeste og mest effektive dekkene for sesongen.

Comments


bottom of page