top of page

Når er det tid for EU-kontroll? En komplett guide

EU-kontroll er en obligatorisk sjekk av bilen din, som skal sørge for at alle kjøretøyer på norske veier er trafikksikre. Men når er det da tid for EU-kontroll? Hva skjer hvis bilen ikke blir godkjent, og hva gjør du hvis du har glemt EU-kontrollen? I dette blogginnlegget skal vi gå gjennom alt du trenger å vite om EU-kontroll, slik at du kan føle deg trygg på når og hvordan du skal få bilen din kontrollert.


Når kan du ta EU-kontroll?


Fristen for når du kan ta EU-kontroll, er mer fleksibel enn mange tror. Ifølge Vegvesenet kan du kontrollere bilen så tidlig som fire måneder før fristen uten at dette påvirker neste kontrollfrist. Fristen for EU-kontroll varierer avhengig av bilens registreringsdato og alder. For å holde oversikten, anbefaler vi at du sjekker fristen din direkte på Vegvesenets nettsider her. Husk at det er bilens eier som har ansvaret for å sikre at EU-kontrollen er gjennomført innen fristen.


På Ringen Bilverksted gjør vi det enkelt for deg. Du kan bestille EU-kontroll direkte på nettet, raskt og enkelt. Prisen er bare 990,-, og vi sørger for å gi bilen din en grundig sjekk.EU-kontroll kr 990,- Ringen Bilverksted


Ikke godkjent EU-kontroll?


Hvis bilen din ikke blir godkjent ved EU-kontrollen, vil dette bli registrert hos Vegvesenet, og du har da en måned på deg til å utbedre feilene og gjennomføre en etterkontroll. Men hva skjer egentlig ved en slik situasjon?


Ved ikke godkjent EU-kontroll vil bilen ofte ha en eller flere feil som må rettes før den kan anses som trafikksikker. Disse feilene står detaljert beskrevet på kontrollseddelen. Selv om de fleste feilene er forholdsvis enkle å rette opp, er det noen som kan være mer alvorlige og krevende. Ved mistanke om alvorlige feil, anbefaler vi at du tar en titt på Vegvesenets guide her.


På Ringen Bilverksted har vi lang erfaring med å utbedre feil etter en EU-kontroll. Med vår kompetanse kan du være trygg på at bilen din blir grundig sjekket og reparert i henhold til alle sikkerhetskrav.


Glemt EU-kontroll?


Hva skjer så om du har glemt EU-kontrollen? Vel, du vil ikke tape førerretten, men det kan dessverre bli dyrt. Hvis fristen overskrides, taper du retten til å bruke bilen og risikerer dagbøter fra Vegvesenet. I verste fall kan bilen bli avskiltet.


Det er derfor viktig å holde oversikt over når det er tid for EU-kontroll. Det beste rådet vi kan gi er å sette en påminnelse i kalenderen eller legge inn bilen din i en app som varsler deg når fristen for EU-kontroll nærmer seg.


Samtidig tilbyr Ringen Bilverksted en enkel og trygg løsning. Bestill tid for EU-kontroll på vårt verksted og unngå potensielle bøter og styr rundt avskiltede biler.


Vi håper denne guiden har besvart dine spørsmål rundt EU-kontroll og at det nå føles litt enklere å navigere i bilens univers. Husk at det alltid er bedre å være på den sikre siden når det gjelder bilens sikkerhet og vedlikehold. Vi på Ringen Bilverksted står alltid klare for å hjelpe deg videre, enten det er tid for EU-kontroll eller bilen trenger service og reparasjon. Ta turen innom oss neste gang bilen trenger litt ekstra omtanke.

Comentarios


bottom of page